HÄR FLÖDAR ANSIKTSVISIR UT TILL SJUKVÅRDEN


Sjukvården vädjar om utrustning. Därför arbetar många nu för att hjälpa till ideellt. DN träffade en grupp eldsjälar som arbetar intensivt med att producera drygt 1.000 ansiktsvisir dagligen – helt utan ersättning.

Det rymliga rummet på Drottning Kristinas väg liknar numer snarare en träslöjdsal än ett konferensrum, som det under normala omständigheter är. Med hyresvärdens tillåtelse har det nämligen förvandlats till en mindre fabrik för ansiktsvisir. Över 30 3D-skrivare jobbar outtröttligt med att producera drygt 1.000 ansiktsvisir till sjukvården varje dag.

– Vi började fråga runt på facebook efter 3D-skrivare. Snart hörde privatpersoner och företag av sig och ville låna ut, och nu är vi här, säger Theeo Pakki, initiativtagare och huvudansvarig för projektet.

Idén föddes under ett möte med den ideella föreningen Stockholm Makerspace, som sysslar med kreativt skapande. Theeo Pakki och flera som arbetar med att framställa visiren är med i föreningen och bestämde sig då för att göra vad man kunde för att hjälpa sjukvården. 

https://www.dn.se/nyheter/sverige/har-flodar-ansiktsvisir-ut-till-sjukvarden/


Källa: Innehållstext, bild och länkarwww.dn.se

#Sverigegårsamman

Under initiativet #sverigegårsamman samlar Dagens Nyheter berättelser om ett samhälle som håller ihop trots isoleringen och smittorisken. Har du goda exempel på hur människor hjälps åt, får vardagen att fortskrida och hittar alternativa sätt att socialisera sig? Skriv gärna till oss och berätta hur just du, dina vänner, släktingar eller arbetskamrater gör. Mejla till sverigegarsamman@dn.se 


Vi är uppskattar att du besöker vår mötesplats och använder vår stödtjänst SME@Work. För att kunna nyttja alla delar av vår stödtjänst så behöver du vara användare. I samband med detta behöver vi nyttja några uppgifter för att kunna leverera SMW@Work tjänster till dig på ett korrekt sätt. Det viktigt för oss att förtydliga hur vi samlar in och behandlar dina personuppgifter. Alla uppgifter som tillhandahålls följer GDPRs riktlinjer. Inga uppgifter kommer att förmedlas till tredje part utan personens uttryckligt. Vår Integritetspolicy och Användarvillkor som du hittar du här


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första kontakten med oss sker genom info@smeatwork.se Vi engagerar oss ideellt med begränsad möjlighet att nås direkt. Uppge ditt telefonnummer om du önskar bli uppringd.

SMEatWork 2020